Maironio lietuvių literatūros muziejus
Paslaugų užsakymas
Darbo laikas: II–VI 9.00–17.00

BERN. BRAZDŽIONIO LITERATŪRINĖ PREMIJA

Kauno Rotušėje 2013 m. vasario 4 dieną įvyko poeto Bernardo Brazdžionio literatūrinės premijos įteikimo ceremonija. Ši premija paskirta rašytojai, Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorei Aldonai Ruseckaitei už knygą „Šešėlis JMM. Maironio gyvenimo meniniai biografiniai etiudai“. Tuo pačiu buvo paminėtas Kauno Garbės piliečio Bernardo Brazdžionio 106-asis gimtadienis. Aldonai Ruseckaitei premiją įteikė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Programoje dalyvavo solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, jiems akomponavo pianistė Virginija Unguraitytė, aktoriai Virginija Kochanskytė ir Petras Venslovas, Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas A. Jonynas, rašytojas Valentinas Sventickas, LRS Kauno skyriaus pirmininkas Vidmantas Kiaušas-Elmiškis.
Kauno savivaldybė Bernardo Brazdžionio literatūrinę premiją įsteigė 2011 m. Ji skiriama Bern. Brazdžionio puoselėtas lietuvybės, gimtosios kalbos ir pilietiškumo tradicijas tęsiančiam Lietuvos autoriui už naują pastarųjų dvejų metų aukšto profesinio lygio grožinės literatūros ar literatūrologijos knygą.
Aldonos Ruseckaitės knygoje „Šešėlis JMM“ pateiktas naujas požiūris į lietuvių klasiko Jono Mačiulio-Maironio kūrybą, bendravimą bei ryšius su Lietuvos asmenybėmis. Su autore konkurse šiemet varžėsi dar keturi rašytojai, bet apdovanojimas atiteko knygai, kuri labiausiai atitiko premijai gauti numatytus kriterijus.

Zenono Baltrušio nuotraukos

Visa galerija